Odgovor na: Kako izgleda postupak surogatstva?

Forum Forumi Surogatstvo sa doniranim jajnim ćelijama Kako izgleda postupak surogatstva? Odgovor na: Kako izgleda postupak surogatstva?

Dadarol
Učesnik

Draga Natasa,
Sedam neuspelih IVF-a je vise nego dovoljan osnov da udjete u proceduru.
Postoje garantovani paketi i sve funkcionise na sledeci nacin: Najpre Vas pregledaju u klinici, urade detaljne analize i u zavisnosti od Vaseg zdravstvenog stanja doktor utvrdjuje koliko jos ciklusa smete da odradite a da to ne predstavlja opasnost po Vas organizam. Ukoliko se ne uspe sa Vasim jc—a nakon obavljenih embriotransfera, mozete koristiti donirane jc. U tom smislu postoji garancija da cete na kraju uzeti svoju bebicu u narucje. Prosek celog postupka je oko 1,5 godina kada se radi sa sopstvenim jc (mislim na period od potpisivanja ugovora do radjanja bebe). Nekad bude brze, nekad malo duze, to je ipak u Bozijim rukama. Medjutim istakla bih da su doktori u Ukrajini daleko, daleko uspesniji i kvalitetniji od nasih lekara. Ja sam se godinama lecila kod ginekologa koji vazi za najboljeg u Srbiji i regionu, platila lecenje koliko kosta i surogat postupak i jedino sto sam dobila su nove zdravstvene komplikacije i mnostvo gresaka. Da li je na to uticao manjak znanja u vezi mog zdravstvenog problema, ne znam, ali sam imala jako lose iskustvo, ne bih da imenujem doktora. Moram da verujem da je imao najbolju nameru jer je jedini koji je prihvatio rizik koji je u mom slucaju izuzetno visok. Ako ste iscrpeli sve mogucnosti i spremni ste za surogat, moj najtopliji savet je da ne odlazete odluku i ukoliko ste u mogucnosti da sto pre zapocnete postupak, jer cete tako sigurno najbrze ostvariti svoj san 😁. Zelim Vam puno uspeha 🍀.

Skoči na traku sa alatkama