Kako izgleda postupak surogatstva?

Forum Forumi Surogatstvo sa doniranim jajnim ćelijama Kako izgleda postupak surogatstva?

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 10 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #327
  wp-forum
  Administrator

  Interesuje vas kako izgleda postupak surogatstva? Ovde možete saznate sve informacije i dobiti Vodiče za surogat programe.

  #343
  wp-forum
  Administrator

  Dragi članovi Foruma dobrodošli na naš Forum o surogatstvu!
  S obzirom da je Forum potpuno nov, želimo da vas podstaknemo da o ovoj temi razgovaramo i da započnemo naše prve razgovore.

  Teme možete kreirati sami i započinjati na taj način razgovore sa drugim članovima. Da bi razbili led mi danas započinjemo sa upoznavanjem.

  Odgovorite nam na ovu poruku na taj način što ćete nam reći: koji zdravstveni problem vas je doveo do potrebe za surogatstvom?

  Mi u Link4MED se u razgovoru sa pacijentima svakodnevno suočavamo sa puno različitih problema koje parovi imaju i koje ih navedu na surogat programe. Pišite nam o vašim i povežite se sa članovima koji imaju iste ili slične situacije.

  #345
  natasa
  Učesnik

  Poštovani,

  Iza sebe imam 7 ivf procedura, suprug i ja se mučimo već godinama, pa me zanima koje su stope uspešnosti ovih programa i da li postoje neke garancije?

  #349
  wp-forum
  Administrator

  Draga Nataša,

  Surogat programi imaju svoje procente uspešnosti kao i ostali IVF programi i one zavise od programa do programa i od IVF centra do IVF centra odnosno bolnice. Napišite nam da li biste vi koristili program sa sopstvenim jajnim ćelijama?

  Garancija ima odnosno postoje garantovani surogat programi ali samo sa doniranim jajnim ćelijama.

  Srdačan pozdrav,
  Sanja

  #350
  Cica
  Učesnik

  Natasa i mi smo isto imali 4 postupka IVF pa su nam rekli da je to dovoljno.

  #353
  Dadarol
  Učesnik

  Draga Natasa,
  Sedam neuspelih IVF-a je vise nego dovoljan osnov da udjete u proceduru.
  Postoje garantovani paketi i sve funkcionise na sledeci nacin: Najpre Vas pregledaju u klinici, urade detaljne analize i u zavisnosti od Vaseg zdravstvenog stanja doktor utvrdjuje koliko jos ciklusa smete da odradite a da to ne predstavlja opasnost po Vas organizam. Ukoliko se ne uspe sa Vasim jc—a nakon obavljenih embriotransfera, mozete koristiti donirane jc. U tom smislu postoji garancija da cete na kraju uzeti svoju bebicu u narucje. Prosek celog postupka je oko 1,5 godina kada se radi sa sopstvenim jc (mislim na period od potpisivanja ugovora do radjanja bebe). Nekad bude brze, nekad malo duze, to je ipak u Bozijim rukama. Medjutim istakla bih da su doktori u Ukrajini daleko, daleko uspesniji i kvalitetniji od nasih lekara. Ja sam se godinama lecila kod ginekologa koji vazi za najboljeg u Srbiji i regionu, platila lecenje koliko kosta i surogat postupak i jedino sto sam dobila su nove zdravstvene komplikacije i mnostvo gresaka. Da li je na to uticao manjak znanja u vezi mog zdravstvenog problema, ne znam, ali sam imala jako lose iskustvo, ne bih da imenujem doktora. Moram da verujem da je imao najbolju nameru jer je jedini koji je prihvatio rizik koji je u mom slucaju izuzetno visok. Ako ste iscrpeli sve mogucnosti i spremni ste za surogat, moj najtopliji savet je da ne odlazete odluku i ukoliko ste u mogucnosti da sto pre zapocnete postupak, jer cete tako sigurno najbrze ostvariti svoj san 😁. Zelim Vam puno uspeha 🍀.

  #355
  wp-forum
  Administrator

  Tako je odlično ste objasnili kako surogatstvo funkcioniše.
  Hvala i u naše ime 🙂

  #360
  Dadarol
  Učesnik

  Nema na cemu. Uvek mi je drago da pomognem jer znam koliko strahova i pitanja nosi ova odluka i koliko je teska svaka prica koja joj prethodi. A onda, kad se covek jednom upusti u tu avanturu, bude mu samo zao sto se nije ranije usudio 😁.

  #372
  snedra88
  Učesnik

  Hvala Vam mnogo! 🙂

  #393
  Modesty
  Učesnik

  Draga Dadarol,

  Da li ste prosli kroz surogat program u Ukrajini licno? Ako jeste, mozete li reci preko koje klinike i kakvo je vase iskustvo?

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 10 ukupno)
 • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.
Skoči na traku sa alatkama