Transport iz srbije

Forum Forumi Surogatstvo sa zamrznutim embrionima Transport iz srbije

Gledanje 1 članka - 1 do 4 (od 4 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #351
  V
  Učesnik

  Ima li iko iskustva sa prebavivanjem zamrznutih embriona iz Beograda u inostranstvo npr Ukrajinu? Je li to moguce uraditi?

  #352
  Dadarol
  Učesnik

  Par koji poznajem je prebacio zamrznute embeione iz Praga u Ukrajinu. Koliko sam upoznata moze i transfer iz Srbije da se uradi.

  #354
  V
  Učesnik

  Znam da moze u inostranstvu bez problema, prebavuju ih iz Australije u Evorpu, ali su mi rekli da je iz Srbije problem?

  #356
  wp-forum
  Administrator

  Mi smo to radili za jedan par iz Srbije koji je išao na surogat u Ukrajinu i uspeli smo ali je, blago rečeno bilo jako teško.
  Naime, po našem zakonu, imate dozvolu da sami raspolažete sa svojim genetskim materijalom, ali kad dođe do realizacije, situacija je ustvari takva da vam treba saglasnost Uprave za biomedicinu pri Ministarstvu zdravlja, i onda kreću problemi…
  Em što se oni sastaju 2 puta godišnje, em što imaju neku nevaspitanu i besnu direktorku koja vam preti. Naime, s obzirom da je surogatstvo zabranjeno zakonom, ne smete da kažete da vam za to trebaju embrioni nego za neki IVF u inostranstvu…ako kažete surogatstvo oni vam prete (ali bukvalno).
  I na kraju, imaju potpuno pravo i da vas odbiju, što je nečuveno ali je tako. I trajalo je oko 10 meseci.

  Ako se ipak odlučite za to i treba vam pomoć, javite nam se. Postoje akreditovane međunarodne firme koje to rade uslužno. E da i cene su od 1.000-2.000 EUR otprilike, daju ponudu kada im tačno kažete odakle gde ide materijal.

Gledanje 1 članka - 1 do 4 (od 4 ukupno)
 • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.
Skoči na traku sa alatkama